Software

In Nederland zijn momenteel twee softwareproviders die een licentie hebben om interRAI instrumenten te ondersteunen.

Pyxicare

Email: info@pyxima.com

Tel +32 (0)13 22 86 33

Mensken

Email: boris@mensken.nl

Tel: +31 88 605 6260

NEDRAI en InterRAI zijn not-for-profit organisaties. InterRAI vraagt wel een copyright vergoeding aan bedrijven die de software met winstoogmerk voor gebruikers aanbieden. Deze middelen worden gebruikt voor verdere ontwikkeling en verbetering van de instrumenten. Beide aanbieders gebruiken flexibele platformen die goed koppelbaar zijn aan digitale dossiers.

Copyright en gebruik

InterRAI instrumenten en protocollen zijn beschermd door copyright. Zorg- en onderzoekinstellingen kunnen interRAI instrumenten op papier gratis gebruiken. De vereniging NEDRAI adviseert wel sterk aan om goede software te gebruiken voor een optimale gebruikerservaring en toegang tot de beslisondersteuning.

Privacy en data

De huidige software slaat privacy gevoelige gegevens op in een beveiligde omgeving. Gegevens van cliënten worden tevens geanonimiseerd geleverd aan de Nederlandse interRAI fellow van het VUmc en de interRAI database. Deze data worden gebruikt voor benchmarkrapportages, wetenschappelijk onderzoek en verbetering van de instrumenten.

Compatibiliteit

RAI vastlegging is compatibel met internationale standaarden van ICF, ICD en SNOWMED CT, ook bij het NICTIZ is RAI als standaard bekend.

Geef een antwoord