Snel aan de slag

Animatie_RAI_team_MolenaarGefeliciteerd! Wat goed dat u kennis wil maken met RAI. Om op de juiste wijze en met plezier met RAI instrumenten te kunnen werken is scholing essentieel. Dit bestaat idealiter uit een generiek deel– hoe werkt het instrument? en een specifiek deel – hoe werkt de software?

Het stappenplan hieronder helpt u op weg. U kunt op het formulier onderaan de pagina uw interesse(s) aanvinken. U kunt ook mailen naar info@nedrai.org.

OPTIE 1. Bekijk de animatie en maak kennis met RAI.

Maak hieronder in 4 minuten kennis met RAI.

OPTIE 2. Kom naar een RAI introductiemiddag

Enkele keren per jaar organiseert NEDRAI introductiemiddag. U leert over de achtergronden en mogelijkheden van RAI en wat dit voor uw organisatie kan betekenen. Houdt de site in de gaten of abonneert u zich op een alert.

OPTIE 3. Volg een geaccrediteerde RAI starterstraining

Tijdens deze training leert u hoe u RAI in de praktijk kunt gebruiken en wat u met de resultaten kunt doen, dit alles via hands-on oefeningen met een tablet. Deze training is vooral bedoeld voor verpleegkundigen en verzorgenden wiens organisatie met RAI werkt of wil gaan werken. Kosten voor de start-training zijn 190 euro, exclusief BTW. Neem contact op via info@nedrai.org , of meld onderaan de pagina uw interesse.

Onderwerpen tijdens de training: 

  • Wat staat er in een RAI-instrument en hoe vul je het in?
  • Hoe kan je met een tablet RAI invullen? Hands-on met de tablet!
  • Welke output krijgen we uit een RAI-beoordeling: CAPs, schalen, RUGs, statistieken,…
  • Hoe kunnen we de output gebruiken voor het zorgplan en de organisatie?

Uniek startpakket inclusief tablet

  • Na een dag theorie en ´droog´ trainen neemt u de tablet mee en gaat aan de slag met uw cliënten
  • Na 5 weken is een terugkomdag: wat te doen met resultaten, hoe in te passen in het zorgplan?
  • Na de opleiding kunt u vrijblijvend de tablet aankopen indien gewenst.

MAATWERKOPTIES

U kunt samen met het NEDRAI team een maatwerk traject afspreken.

1. Training op locatie inclusief train de trainer

Het werkt meestal prettig als er binnen een team of organisatie een spilfiguur is die de training en nieuwtjes kan doorgeven aan (nieuwe) collega´s. Het is handig als die persoon regelmatig naar de gebruikersdagen komt.

Voor een complete scholing op locatie moet u rekenen op 3 dagen of 6 dagdelen voor verzorgenden en verpleegkundigen, en een halve dag voor leidinggevenden en bestuurders. De implementatie en begeleiding wordt op maat afgesproken. Naast de onderwerpen die ook bij de starterstraining aan bod komen is er ook aandacht voor (1) het opstellen van een individueel zorgplan met RAI uitkomsten, (2) interpretatie van de zorgzwaarte (RUG’s), (3) interpreteren van de kwaliteitsindicatoren.

2. Loop mee in de praktijk.

Meelopen in de praktijk is een van de beste methoden om vertrouwd te raken met RAI en al zijn mogelijkheden. Op afspraak kunt u een dagdeel meelopen op een locatie van een RAI gebruiker.

Ik wil op de hoogte blijven en stuur mij daarom vrijblijvend informatie over de volgende onderdelen:

(Vul uw gegevens in en vink aan wat van toepassing is).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie