Drukbezochte NedRAI workshops met Vlaamse gasten

NedRAI organiseerde 24 januari een goedbezochte middag met als thema ‘Samenwerken met RAI  in de praktijk’.

Bekijk hier het programma en de links naar de presentaties van deze middag.

Annet Wind, huisarts en vz van de werkgroep ouderen van zorgkoepel West Friesland vertelde hoe het geriatrisch zorg model in de regio wordt toegepast om de zelfredzaamheid bij ouderen te bevorderen. Goed kunnen samenwerken met verschillende professionals is daarbij cruciaal.

Vlaamse gast en locatiemanager van woonzorgcentrum het Foyer in Gent, Dieter Claus, vertelde dat de introductie van RAI informatie een cultuuromslag veroorzaakte. Het bevordert delen van informatie en daardoor het multidisciplinair werken.

Praktijkondersteuner Vivian Kenter leidde een workshop over het multidisciplinair overleg in de eerste lijn. Hoe doe je dat eigenlijk op en effectieve manier? Arts onderzoeker Marijke Boorsma leidde een workshop over RAI’s beslisondersteuning: hoe zijn schalen en CAPs opgebouwd en hoe helpen ze om proactief zorg acties in te zetten? Onderzoeker Hein van Hout leidde een workshop over kwaliteit, wat is kwaliteit eigenlijk, hoe kan je het zichtbaar maken, en hoe kan je gegevens gebruiken om kwaliteit te verbeteren?